Olimpska regija ili Pieria pozicionirana je u severoistočnom delu kontinentalne Grčke. Sa zapadne strane je čuvena planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke – Mitikasom od 2918 m nadmorske visine. Zauzima površinu 1516 km2 i ima preko 134.000 stanovnika. Glavni grad je Katerini.

Ovaj deo je poznat po spomenicima arheološke i istorijske vrednosti. Olimpska regija je popularna меdju našim turistima, pogotovo iz južnih delova Srbije. Najpoznatiji deo Pierie i najpopularnija letovališta su Paralia, Olympic Beach, Litochoro, Leptokaria, Nei Pori, Platamon..

Ovo su tradicionalna mesta, u kojima se više čuje srpski jezik nego grčki, u kojima su meniji u restoranima na srpskom jeziku, u supermarketima i buticima rade ljudi iz Srbije… Mnogi se ovde osećaju kao kod kuće. Ovde se možete cenkati u prodavnicama kože i krzna, u zlatarama i dobiti vrlo pristojne cene za zlatan nakit.

Celu Olimpsku regiju karekterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor.

 
 
 
 
 
 

Paralia (60km od Soluna i oko 690km od Beograda)- je jedno od najpopularnijih destinacija u Grčkoj među Srbima. Nalazi se u regiji Pieria, u podnožju planine Olimp. U neposrednoj blizini je mesta Katerini (6km), Nei Pori I Leptokarije (30ak km). U Paraliji možete naći mnoštvo taverni, diskoteka, prodavnica suvenira, velikih super marketa među kojima je i “Lidl”.Mnogo Srba radi u njihovim prodavnicama, a I među Grcima ima dosta dobrih poznavalaca srpskog jezika.Severno I južno od mesta pruža se plaža duga 6km. Ulaz u more je postepen, bez velikih dubina.Pored spasioca na plaži možete naići na ljude iz Azije i Afrike koji nude prodavanje razne robe kao što su torbe, naočari, haljine, novčanici kao I usluge pletenja kika, crtanje tetovaža I masaže. Dugi niz godina Paralija je veoma tražena među mladima i tinejdžerima, zbog velikog broja diskoteka I kafića koji rade do ranih jutarnjih časova.

Olympic beach se nalazi pored Paralie, sa kojom je spojen 2 km dugom peščanom plažom. U ovom malom letovalištu nalazi se jedan veliki park i igralište za decu, glavna pešačka zona sa brojnim restoranima, tavernama, kafićima, prodavnicama, suvenirnicama, a na plaži se, pored brojnih sadržaja, nalaze brojni kafići, klubovi i beach barovi.

Nei Pori je relativno novo letovalište koje je udaljeno  nekoliko kilometara od Platamona i 160km od makedonske granice u podnožju Olimpa.Na raspolaganju su Nei Pori apartmani 2015, 70-ak metara široka izuzetno duga peščana plaža, kristalno čisto more, prostrani trgovi, parkovi, taverne, kafići, poslastičarnice, prodavnice. Mesto je karakteristično po širokim ulicama, uređenim trgovima i velikim brojem igrališta za decu, i kao takvo predstavlja idealno mesto za porodični odmor. Mogućnosti za zabavu, razonodu, šetnju i odmor su neograničene.Može se reći da je Nei Pori raj za roditelje sa decom jer su plaže jako čiste, široke i postepeno ulaze u more pa se deca mogu igrati u pesku. Takođe, na plažama ima tuševa kao i kabina za presvlačenje. Na obali postoji veliki broj kafića i restorana u kojima su meniji često na srpskom jeziku, a skoro svi konobari razumeju srpski jezik.

 

 

PARALIA LETO 2018. PARALIJA LETOVANJE APARTMANI, PARALIA BUS PREVOZ 2018.

OLYMPIC BEACH LETO 2018. OLYMPIC BEACH LETOVANJE APARTMANI, OLYMPIC BUS PREVOZ 2018.

NEI PORI LETO 2018. NEI PORI LETOVANJE APARTMANI, NEI PORI BUS PREVOZ 2018.

LEPTOKARIA LETO 2018. LEPTOKARIA LETOVANJE APARTMANI,LEPTOKARIA BUS PREVOZ 2018.

PLATAMON LETO 2018. PLATAMON LETOVANJE APARTMANI, PLATAMON BUS PREVOZ 2018.

LITOHORO LETO 2018. LITOHORO LETOVANJE APARTMANI, LITOHORO BUS PREVOZ 2018.

 

O nama

xx sa vama...Iskustvo, poverenje .....

Kontakt
Galerja fotografija
Share →