ISTANBUL 5 DANA / 2 NOCI

ISTANBUL VIKEND TURA, ISTANBUL JESEN ZIMA, ISTANBUL AUTOBUSOM, ISTANBUL NOCENJE, ISTANBUL SHOPPING, EVROPSKA METROPOLA ..

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

TERMINI: 24.09.2015.; 29.10.2015.; 19.11.2015.;

1.dan (četvrtak) BEOGRAD – Polazak iz Beograda u 15:00h sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu). Dnevno-noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Usputne pauze po potrebi grupe I zbog granicnih formalnosti.

2.dan (petak) ISTANBUL – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodica na srpskom jeziku. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme  za šoping u Kapali čarsiji (Bazar sa 3000 radnji). Mogućnost večernjeg odlaska u autenticni turski nargila bar na nargile i čajeve. Noćenje. 

3.dan (subota) – PLAVA DŽAMIJA – SVETA SOFIJA – TURSKO VEČE

Doručak. Polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je zivela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika) , Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazar i kupovina začina sa Istoka. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića). Noćenje. 

4. dan (nedelja) – KRSTARENJE BOSFOROM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijaršije i zidina, poseta Taksimu (najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (šoping ulica) ili slobodno vreme. Mogucnost fakultativnog obilaska Dolmabahce palate. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru HISTORIA. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.
5. dan (ponedeljak) – BEOGRAD

Dolazak u mesto polaska u podnevnim satima. (Kraj usluga).

CENA ARANŽMANA: 109 €

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

USLOVI PLAĆANJA:
• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
* smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u Istanbulu (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
* obilaske prema programu (Istanbul – panorama grada)
* troškove organizacije i vođstva puta
* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
* ulaznice i fakultativne izlete
* individualne troškove
* putno osiguranje u iznosu od 1€ po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5€ (0,6 – 16,99 g), 2€ (71-84g). Suma osiguranja 30.000€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

* razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu – 40 €

* Tursko veče – 30 €

* Krstarenje Bosforom i poseta Patrijaršiji – 20 €

* Dolmabahče palata – 30 €

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 50% OD CENE ARANŽMANA

VIZE:
Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji kosova, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši prestali su da važe 31.12.2011. godine. Građani koji za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju, kao i gradjani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

OPŠTE NAPOMENE:
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

Organizator putovanja je Turistička agencija „OKTOPOD TRAVEL“-a, Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

ISTANBUL JESEN – ZIMA 2015.

Istanbul  jesen - zima u ponudi

Galerija fotografija:

.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *